Εκχύλισμα Μανιταριού Lion's Mane 8:1 σε Σκόνη με 30% Πολυσακχαρίτες (50γρ) Biosophy
Εκχύλισμα Μανιταριού Lion's Mane 8:1 σε Σκόνη με 30% Πολυσακχαρίτες (50γρ) Biosophy Εκχύλισμα Μανιταριού Lion's Mane 8:1 σε Σκόνη με 30% Πολυσακχαρίτες (50γρ) Biosophy

Εκχύλισμα Μανιταριού Lion's Mane 8:1 σε Σκόνη με 30% Πολυσακχαρίτες (50γρ) Biosophy

Προμηθευτής: Biosophy
Κωδικός Προϊόντος: X.01.00.052
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 16,83€
Ποσότητα:  
   - ή -   

Το Μανιτάρι Lion's Mane (hericium erinaceus) ή τo Eρίκιο το Αγκαθωτό, είναι ένα φαρμακευτικό εδώδιμο μανιτάρι που είναι δημοφιλές στην Ιαπωνία και την Κίνα ως γενικό τονωτικό για την υγεία.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την ευεξία και την γενικότερη εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά (φαινόλες) και στερόλες (εργοστερόλη) που είναι δραστική εναντίον πολλών τύπων ανώμαλων κυττάρων ενώ παράλληλα παρουσιάζουν και αντιγηραντική δράση.

Το Lion's Mane περιέχει επίσης μεγάλο φάσμα αμινοξέων, πρωτεΐνες, β-γλυκάνες και δραστικούς πολυσακχαρίτες. Εκτός από τους πολυσακχαρίτες, άλλες σημαντικές ενώσεις του Lion's Mane είναι τα τριτερπένια, η ερικινόνη και η ερινακίνη οι οποίες ενισχύουν την παραγωγή του παράγοντα ανάπτυξης των νεύρων κ έτσι ωφελούν στος νευροεκφυλισιτκές διαταραχές.

Το Lion's Mane έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της υγιούς λειτουργίας του εγκεφάλου, την επούλωση και αναγέννηση του νευρικού ιστού, τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και του μυϊκού συντονισμού, την υποστήριξη του πεπτικού συστήματος (έλκος), την υποστήριξη ενάντια στο άγχος και την κατάθιψη, τη στήριξη του ανοσοποιητικού, δράση ενάντια στη δημιουργία ανώμαλων κυττάρων, για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης κ.ά. Στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαταραχών του πεπτικού, του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η biosophy χρησιμοποιεί μέθοδο εκχύλισης ζεστού νερού για να εξασφαλιστεί πως το Lion's Mane έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυσακχαρίτες, με ποσοστό τουλάχιστον 30%. Η δραστικότητα του εκχυλίσματος μετριέται με βάση την ποσότητα των πολυσακχαριτών που περιέχει, έτσι να μπορούμε να εμπιστευτούμε πως παίρνουμε ο,τι καλύτερο.

Τα εκχυλίσματα της biosophy γίνονται από το καρποφόρο σώμα των μανιταριών και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λειτουργικά τρόφιμα με οποιοδήποτε τρόπο. Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε συνταγές π.χ. για μπισκότα αφού δεν θα υποστούν ζημιά αν εκτεθούν σε θερμότητα. Τα εκχυλίσματα είναι ο μόνος επαρκής τρόπος κατανάλωσης θεραπευτικών μανιταριών.

Χρήση:

Μπορεί να προστεθεί σε νερό, χυμούς φρούτων, smoothies, ροφήματα βοτάνων ή superfood blends, φυτικά γάλατα.

Πρόκειται ίσως για το πιο εύγευστο θεραπευτικό μανιτάρι και έτσι μπορεί να προστεθεί σε αλμυρά ή γλυκά πιάτα για να δώσει γήινες γευστικές νότες. Δηλαδή, μπορεί να προστεθεί σε σοκολάτες, κράκερς, μπέργκερς μέχρι και σούπες.

Έχει έντονη γεύση, η συνιστώμενη δοσολογία είναι 1/4 με 1/2 κουτ. του γλυκού ημερησίως ή σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες.

Χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά, γλουτένη, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, φυτοφάρμακα ή άλλα χημικά.

Εκχύλισμα Μανιταριού Lion's Mane* (hericium erinaceus) σε Σκόνη. *Βιολογικής καλλιέργειας.