Σπόροι Κάρδαμου για Φύτρα (250γρ) Βiosophy
Σπόροι Κάρδαμου για Φύτρα (250γρ) Βiosophy Σπόροι Κάρδαμου για Φύτρα (250γρ) Βiosophy

Σπόροι Κάρδαμου για Φύτρα (250γρ) Βiosophy

Προμηθευτής: Biosophy
Κωδικός Προϊόντος: X.01.04.008
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 4,00€
Ποσότητα:  
   - ή -   

Bιολογικοί σπόροι κάρδαμου (lepidium sativum) για βλάστηση. Το φύτρα κάρδαμου ή garden cress τροφοδοτoύν το σώμα μας με πολλά θρεπτικά συστατικά σε σημαντική ποσότητα, όπως σίδηρο, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, βιταμίνες C, Ε, Κ και Α. Επίσης, περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες.

Εκτός από τις θρεπτικέςω τους ιδιότητες, τα φύτρα κάρδαμου θεωρούνται ευεργετικά για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, για το πεπτικό σύστημα, για το αναπνευστικό, για την αναιμία και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Πώς να φτιάξετε τα φύτρα;

Οι κολλώδεις σπόροι βλάστησης χρειάζονται ενυδάτωση μόνο για 5-10 λεπτά. Εάν χρησιμοποιείτε δισκάκια για φύτρα, βεβαιωθείτε πως έχετε απλώσει ομοιόμορφα τους σπόρους (μαζί με το ρευστό περιεχόμενο) στους δίσκους. Ενυδατώστε (ποτίστε) τους σπόρους με νερό 1 φορά την ημέρα μέχρι να αναπτυχθούν τα πρώτα φυλλαράκια και στη συνέχεια αυξήστε σε 2-3 φορές την ημέρα. Όταν τα φύτρα είναι έτοιμα μπορούν να διατηρηθούν σε ψυγείο για λίγες ημέρες όπου και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν. Πριν την κατανάλωση, πλύνετε τα φύτρα όπως θα πλένατε τα λαχανικά μιας σαλάτας.

Τα φύτρα κάρδαμου μπορούν να αναπτυχθούν σε:

- Δισκάκια Βλάστησης (πλαστικά ή κεραμικά).

- Γυάλινα Βαζάκια.

Έτοιμα σε: 5 ημέρες.

100% Βιολογικοί σπόροι κάρδαμου.