Πράσινη Στέβια σε Σκόνη (150γρ) Biosophy

Πράσινη Στέβια σε Σκόνη (150γρ) Biosophy

Κωδικός Προϊόντος: X.01.00.091
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο Σύντομα
Τιμή: 4,23€
Ποσότητα:  
   - ή -   

Η Στέβια (stevia rebaudiana) είναι φυσική γλυκαντική ουσία που αντικαθιστά και χρησιμοποιείται όπως η ζάχαρη. Προέρχεται από το θαμνώδες φυτό Στέβια, το οποίο φυτρώνει ελεύθερα στην Νότια και Κεντρική Αμερική και έχει χρησιμοποιηθεί επί αιώνες από τους αυτόχθονες της περιοχής ως γλυκαντικό.

Η Πράσινη Στέβια της biosophy προέρχεται από τα πράσινα φύλλα του φυτού και όχι από γλυκοζίτες στεβιόλης που έχουν απομονωθεί από το φυτό και στη συνέχεια κρυσταλλοποιηθεί. Δηλαδή, η Πράσινη Στέβια είναι τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού που μετατράπηκαν σε σκόνη. Δεν περιέχει πρόσθετα και δεν έχει υποστεί λεύκανση, επεξεργασία ή κρυσταλλοποίηση.

Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό γλυκαντικό με αρκετά πολλαπλάσια γλυκύτητα από τη ζάχαρη. Αναλογικά, 1 φλιτζάνι ζάχαρης ισοδυναμεί με 1 κουταλάκι του γλυκού πράσινη σκόνη στέβιας!

Η πράσινη στέβια δεν αποδίδει ενέργεια (θερμίδες) και έτσι αποτελεί καλή επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους. Επίσης, δεν περιέχει υδατάνθρακες και δεν ανεβάζει τη γλυκόζη στο αίμα. Έτσι, μπορεί να καταναλωθεί από ανθρώπους με διαβήτη.

Η πράσινη στέβια διαθέτει αντι-υπερτασικές, αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Θεωρείται προληπτικό της τερηδόνας και καρδιοτονωτική.

Χρησιμοποιείται για καφέ, τσάι, ροφήματα, γιαούρτι, μούσλι και γενικότερα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

100% Φύλλα του Φυτού Στέβια*. *Βιολογικής καλλιέργειας.