Εκχύλισμα Στέβια σε Κρυσταλλική Μορφή (300γρ) Biosophy

Εκχύλισμα Στέβια σε Κρυσταλλική Μορφή (300γρ) Biosophy

Προμηθευτής: Biosophy
Κωδικός Προϊόντος: X.01.NN.141
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 6,53€ 5,22€
Ποσότητα:  
   - ή -   

Η Στέβια (stevia rebaudiana) είναι φυσική γλυκαντική ουσία που αντικαθιστά και χρησιμοποιείται όπως η ζάχαρη. Προέρχεται από το θαμνώδες φυτό Στέβια, το οποίο φυτρώνει ελεύθερα στην Κεντρική και Νότια Αμερική και έχει χρησιμοποιηθεί επί αιώνες από τους αυτόχθονες της περιοχής ως γλυκαντικό.

Παρόλο που η στέβια είναι αρκετές φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, έχει την ιδιότητα να μην προσδίδει θερμίδες ή υδατάνθρακες. Αυτό οφείλεται στους γλυκοζίτες στεβιόλης που περιέχει, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στο μεταβολισμό. Οι γλυκοζίτες στεβιόλης δηλαδή, επιτρέπουν να απολαμβάνουμε τη γλυκιά γεύση, χωρίς να προστίθενται θερμίδες στην ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη. Είναι μια γλυκιά απόλαυση με 0 θερμίδες!

Επίσης, η στέβια διαθέτει αντι-υπερτασικές, αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Θεωρείται προληπτικό της τερηδόνας και καρδιοτονωτική. Η αίσθηση γλυκύτητας εκδηλώνεται αργά , αλλά έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε σύγκριση με τη ζάχαρη. Δεν είναι συνθετική, ούτε τροποποιείται χημικά ή δομικά κατά την εκχύλισή της. Η χρήση της Ρεμπαουδιοσίδης Α είναι ασφαλής και έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας των Τροφίμων.

H Στέβια είναι κατάλληλη για όσους όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ή υπέρταση, για όσους βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους ή ψάχνουν μια πιο υγιεινή επιλογή για να γλυκάνουν τα αγαπημένα τους φαγητά και ποτά.

Η στέβια της Βisophy προέρχεται από φύλλα Παραγουανής στέβια και έχει κρυσταλλική μορφή. Είναι κατάλληλη για χρήση σε ποτά, ροφήματα, στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αφού δεν αλλοιώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν χάνει τη γλύκα της.

Διατίθεται σε συσκευασία επανακλειόμενη για να διατηρεί τη φρεσκάδα και να είναι βολική για καθημερινή χρήση.

1 κουταλάκι του γλυκού κανονική ζάχαρη (20kcal) = 1/2 (μισό) κουταλάκι του γλυκού κρυσταλική στέβια (0 kcal).