Κίστος Κρήτης (50γρ) Biosophy

Κίστος Κρήτης (50γρ) Biosophy

Προμηθευτής: Biosophy
Κωδικός Προϊόντος: X.01.NN.001
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 2,52€
Ποσότητα:  
   - ή -   

Ο Κίστος ή Λαδανιά είναι ένα αρωματικό και θεραπευτικό φυτό που εξαπλώνεται στο μεγαλύτερο τμήμα της Μεσογείου και είναι πολύ κοινό στην Ελλάδα. Στη μυθολογία αναφέρεται ως το φυτό που για χάρη του καυγάδισαν οι θεοί του Ολύμπου με τις θεές γιατί οι θεοί θέλησαν να δώσουν θεραπευτικές ιδιότητες στον κίστο ενώ οι θεές καλλωπιστικές και έτσι απέκτησε και τις δύο ιδιότητες.

 Σε μορφή ροφήματος προσφέρει στον οργανισμό πολλά ευεργετικά οφέλη. Τα πράσινα φύλλα του Κίστου είναι αυτά στα οποία εστιάζεται η ευεργετική του δράση.

Κάποια από τα οφέλη του περιλαμβάνουν:

  • ανακούφιση του στομαχιού και γενικά του πεπτικού συστήματος
  • αύξηση των επιπέδων της «καλής» χοληστερίνης και μείωση της «κακής» χοληστερίνης
  • ικανότητα να καταστρέφοει τις ελεύθερες ρίζες
  • πολύ υψηλή αντιοξειδωτική δράση
  • πρόληψη πρόωρης γήρανσης του δέρματος
  • πρόληψη για την αποφυγή κρυολογήματος και άλλων ασθενειών

Οι εξαιρετικές θεραπευτικές δυνάμεις του Κίστου έχουν επιβεβαιωθεί από την επιστήμη. Αποτελέσματα δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από το ίδρυμα Lefo Ahrensburg έδειξαν πως ο κίστος προστατεύει την καρδιά τέσσερις φορές καλύτερα από το κόκκινο κρασί και είναι αντιοξειδωτικό είκοσι φορές ισχυρότερο από τον φρέσκο χυμό λεμονιών.

Στη μελέτη τους, οι ερευνητές σύγκριναν διάφορα τσάγια, χυμούς και κρασιά ως προς τη δυνατότητά τους να εξουδετερώσουν τις αποκαλούμενες ελεύθερες ρίζες όπως οι περιβαλλοντικοί ρύποι και τα επιβλαβή υποπροϊόντα του μεταβολισμού. Οι επιστήμονες του ιδρύματος Lefo ανακάλυψαν ότιο Κίστος περιέχει έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών: ήδη ένα ποτηράκι του συγκεντρωμένου τσαγιού έχει την ίδια επίδραση με μια καθημερινή δόση της βιταμίνης C (ως ασκορβικό οξύ).Ο καθ. Claus Peter Siegers του πανεπιστημίου του Lubeck αποδεικνύει ότι ο Κίστος αποτοξινώνει το σώμα και αποβάλλει τα τοξικά βαριά μέταλλα που προέρχονται από τον καπνό των τσιγάρων, των οδοντικών σφραγισμάτων και της περιβαλλοντικής ρύπανσης. - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2015/03/cistus-incanus.html#sthash.Ue8RJDCk.dpuf

Στη μελέτη τους, οι ερευνητές σύγκριναν διάφορα τσάγια, χυμούς και κρασιά ως προς τη δυνατότητά τους να εξουδετερώσουν ελεύθερες ρίζες, δηλ. περιβαλλοντικούς ρύπους και επιβλαβή υποπροϊόντα του μεταβολισμού. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο Κίστος περιέχει έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών: ήδη ένα ποτηράκι του συγκεντρωμένου τσαγιού έχει την ίδια επίδραση με μια καθημερινή δόση της βιταμίνης C (ως ασκορβικό οξύ).

Σε άλλη έρευνα, ο καθηγητής Siegers του πανεπιστημίου του Lubeck απέδειξε ότι ο Κίστος αποτοξινώνει το σώμα και αποβάλλει τα τοξικά βαριά μέταλλα που προέρχονται από τον καπνό των τσιγάρων, των οδοντικών σφραγισμάτων και της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Στην έρευνα, οι καπνιστές έπιναν μόνο 50ml τσάι Κίστου δύο φορές την ημέρα. Μετά από τέσσερις εβδομάδες, στο τέλος της εξέτασης, το επίπεδο καδμίου στο αίμα των συμμετεχόντων ήταν σημαντικά χαμηλότερο από πριν.

βοηθά σε πολλές μυκητιακές μολύνσεις

Ποικιλία: Cistus creticus /incanus άγριας προέλευσης. Προέλευση: Κρήτη.

Χρήση: Ρίχνουμε 1-2 κουταλάκια φύλλα Κίστου σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για 7-10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πίνουμε. Το ρόφημα το πίνουμε 2-3 φορές την ημέρα.