Αλεύρι Σκληρού Σίτου για Ψωμί Ολικής (1.5kg) Doves Farm

Αλεύρι Σκληρού Σίτου για Ψωμί Ολικής (1.5kg) Doves Farm
  • Brand: Doves Farm
  • Κωδικός Προϊόντος: Β.15.08.158
  • Πόντοι Ανταμοιβής: 12
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 4,19€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,19€
  • Τιμή σε πόντους ανταμοιβής: 419
-+

Βιολογικό αλεύρι σκληρού σίτου ολικής άλεσης για την παρασκευή ψωμιού, ζύμης ή αρτοσκευασμάτων. Ένα υπέροχο αλεύρι, με εξαιρετική υφή με το οποίο φτιάχνουμε ένα πολύ νόστιμο ψωμί ολικής αλέσεως. 

Το προϊόν έχει πιστοποίηση Soil Association και Kosher. Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans. Τα άλευρα της Doves Farm δεν υπόκεινται σε καμία χημική επεξεργασία λεύκανσης.


Συνταγή για Παραδοσιακό Ψωμί Ολικής Άλεσης:


Συστατικά:

  • 500g Βιολογικό αλεύρι ολικής αλέσεως Doves Farm
  • 1 κουτ. γλυκού Μαγιά Doves Farm Quick Yeast
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο για τη φόρμα

Μέθοδος:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέστε το νερό και όταν όλα φαίνονται τραγανά και σβολιασμένα, προσθέστε το αλάτι.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο.
  4. Με τα χέρια σας, φτιάξτε μια μεγάλη μπάλα ζύμης.
  5. Ζυμώνετε τη ζύμη, στο μπολ ή σε μια επιφάνεια εργασίας, για 100 πατήματα. Αποφύγετε να προσθέσετε επιπλέον αλεύρι.
  6. Σκεπάζετε το μπολ με τη ζύμη με ένα μεγάλο αναποδογυρισμένο μπολ και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο, κάτι που θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα.
  7. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο  γύρω από το εσωτερικό της φόρμας ψωμιού 1kg.
  8. Ζυμώνουμε τη ζύμη για άλλα 100 πατήματα.
  9. Πλάθετε τη ζύμη και τη βάζετε στη λαδωμένη φόρμα (ταψί) που έχετε ετοιμάσει.
  10. Τοποθετήστε ένα αναποδογυρισμένο μπολ πάνω από τη φόρμα του καρβέλιου και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
  11. Προθερμαίνετε το φούρνο.
  12. Αφαιρούμε το αναποδογυρισμένο μπολ και ψήνουμε το καρβέλι για 40-45 λεπτά.
  13. Βγάζουμε το ψωμί από τη φόρμα, χτυπάμε τη βάση και αν ακούγεται σαν 'κούφιο', σημαίνει πως το ψωμί έχει ψηθεί.
  14. Αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα και απολαμβάνουμε.

Εξοπλισμός:

Φόρμα (ταψί) 1 κιλού για καρβέλι και 2 x μεγάλα μπολ ανάμειξης.


Θερμοκρασία:

220˚C, Ανεμιστήρας 200˚C, 425˚F, Αέριο 7.


Χρόνος μαγειρέματος:

40-45 λεπτά.