Αλεύρι Σκληρού Σίτου για Ψωμί (1.5kg) Doves Farm
Βιολογικό αλεύρι σκληρού σίτου για την παρασκευή ψωμιού, ζύμης ή αρτοσκευασμάτων. Αλέθεται από σκληρό σιτάρι και κοσκινίζεται μέχρι να γίνει τέλεια λεπτή πούδρα. Ιδανικό για χρήση σε μηχανήματα ψωμιού ή στο φούρνο με μαγιά. Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.
Όλα τα άλευρα της Doves Farm δεν υπόκεινται σε καμία χημική επεξεργασία λεύκανσης.
Συνταγή για Παραδοσιακό Λευκό Ψωμί:
Ανακατεύετε σε μπολ 500γρ αλεύρι, 1 κουτ. μαγιά, 1 κουτ. ζάχαρη και ½ κουτ. αλάτι. Προσθέστε 325ml νερό και όταν αποκτήσει όγκο ρίξτε 1 κουτ. λάδι. Ζυμώνετε με τα χέρια σε μια επιφάνεια πιέζοντας 100 φορές. Αποφύγετε να προσθέσετε επιπλέον αλεύρι. Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της (περίπου 1 ώρα). Ζυμώστε πιέζοντας άλλες 100 φορές. Πλάστε τη ζύμη και τοποθετήστε σε καλά λαδωμένη φόρμα. Καλύψτε τη φόρμα και αφήστε σε ζεστό μέρος για άλλα 40 λεπτά. Ψήνετε για 40-45’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C. Βγάζετε το ψωμί από τη φόρμα και αφήνετε να κρυώσει.