-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Μια πεντανόστιμη συνταγή από τις Veggie Sisters ειδικά για εμάς ♥
Υλικά:
(για 3-4 άτομα ή 2 φαγανά!)
Εκτέλεση:
Μουλιάζω αποβραδίς σε ένα μπολ τα μανιτάρια μέσα στο κρασί. Την επομένη τα σουρώνω (κρατώ ένα φλιτζανάκι από το κρασί) και τα ψιλοκόβω.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 κ.σ. λάδι κ σοτάρω για 10-15 λεπτά τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα κι εντελώς μαλακά. Αλατοπιπερώνω κ αποσύρω από την φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνω άλλη μια κουταλιά λάδι κ σοτάρω τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά. Σβήνω με το φλιτζανάκι του κρασιού που φύλαξα προηγουμένως. Αφήνω να εξατμιστεί το κρασί κ χαμηλώνω την φωτιά, Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τον μαϊντανό, το θυμάρι κ την σκόνη σκόρδου κ σιγοψήνω για 10 λεπτά ακόμη.
Στο μεταξύ βράζω τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αδειάζω τα κρεμμύδια στο μπλέντερ μαζί με 2 κ.σ. λάδι κ τα χτυπώ ώσπου να γίνουν κρέμα. Τα μεταφέρω στο τηγάνι με τα μανιτάρια κ προσθέτω την κρέμα σόγιας και την διατροφική μαγιά. Ανακατεύω προσεκτικά ώστε να αναμειχθούν καλά κ αφήνω να πάρουν μια βράση.
Σουρώνω τις πένες και τις μεταφέρω στο σκεύος τους. Τις περιχύνω με την πλούσια σάλτσα του τηγανιού. Σερβίρω αμέσως κ πασπαλίζω με αλεσμένο αμύγδαλο κ ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: www.theveggiesisters.com