-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Μια υπέροχη συνταγή για αρωματική Βασιλόπιτα Χωρίς Γλουτένη από την Άννα Χαλικιά της κουζίνας της Madame Ginger*.
Μερίδες: 12-14
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Σκεύος: στρογγυλή φόρμα 28 εκ.
1) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά με το σύρμα.
2) Προσθέτουμε τα αυγά χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
3) Προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
4) Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι Mix C – Mix Pâtisserie Schär με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
5) Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το μισό μείγμα του αλευριού. Χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα και μόλις ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
6) Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα.
7) Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190oC για 1 ώρα.
8) Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει μέσα στην φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε τη βασιλόπιτα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Η βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη (όπως και όλα τα κέικ χωρίς γλουτένη) θα πρέπει να καλυφθεί με διάφανη μεμβράνη μέχρι την ώρα του στολισμού και του σερβιρίσματος. Έτσι δε θα στεγνώσει και θα διατηρηθεί πιο αφράτη.
9) Λίγο πριν την ώρα της κοπής, βάζουμε το φλουρί. Έπειτα στολίζουμε τη βασιλόπιτα με τα αποξηραμένα φρούτα και την πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
*Πηγή: https://www.madameginger.com/syntages/ana-peristasi/syntages-xristougenna/basilopita-choris-glouteni/