Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Mε τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης τους. Μάθετε περισσότερα

Πένες με Mανιτάρια Σιτάκε & Κρέμα Κρεμμυδιών.

Συγραφέας admin 11/10/2018 0 Σχόλια Συνταγές,

 

Μια πεντανόστιμη συνταγή από τις Veggie Sisters ειδικά για εμάς ♥

 

Υλικά:

 

(για 3-4 άτομα ή 2 φαγανά!)

 

  • 500 γρ. πένες ολικής άλεσης Iris
  • 30 γρ. Shiitake αποξηραμένα μανιτάρια Clearspring
  • 2 (250 γρ.) κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες κομμένα
  • 500 ml κρέμα σόγιας Bjorg
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά Rawmesan Herbs & Spices
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. αμύγδαλο ωμό
  • 4 κ.σ. μαϊντανός/5 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • θαλασσινό αλάτι με βότανα Le Guerandais
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Μουλιάζω αποβραδίς σε ένα μπολ τα μανιτάρια μέσα στο κρασί. Την επομένη τα σουρώνω (κρατώ ένα φλιτζανάκι από το κρασί) και τα ψιλοκόβω.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 κ.σ. λάδι κ σοτάρω για 10-15 λεπτά τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα κι εντελώς μαλακά. Αλατοπιπερώνω κ αποσύρω από την φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνω άλλη μια κουταλιά λάδι κ σοτάρω τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά. Σβήνω με το φλιτζανάκι του κρασιού που φύλαξα προηγουμένως. Αφήνω να εξατμιστεί το κρασί κ χαμηλώνω την φωτιά, Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τον μαϊντανό, το θυμάρι κ την σκόνη σκόρδου κ σιγοψήνω για 10 λεπτά ακόμη.

Στο μεταξύ βράζω τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αδειάζω τα κρεμμύδια στο μπλέντερ μαζί με 2 κ.σ. λάδι κ τα χτυπώ ώσπου να γίνουν κρέμα. Τα μεταφέρω στο τηγάνι με τα μανιτάρια κ προσθέτω την κρέμα σόγιας και την διατροφική μαγιά. Ανακατεύω προσεκτικά ώστε να αναμειχθούν καλά κ αφήνω να πάρουν μια βράση.

Σουρώνω τις πένες και τις μεταφέρω στο σκεύος τους. Τις περιχύνω με την πλούσια σάλτσα του τηγανιού. Σερβίρω αμέσως κ πασπαλίζω με αλεσμένο αμύγδαλο κ ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

Πηγή: www.theveggiesisters.com