-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Μια ακόμη Χριστουγεννιάτικη (ή όχι μόνο!) συνταγή από την Άννα Χαλικιά της κουζίνας του Madame Ginger* με τα θαυματουργά αλεύρια χωρίς γλουτένη της Schar.
"Βουτυράτοι, τριφτοί, λαχταριστοί κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη, φτιαγμένοι με το θαυματουργό αλεύρι Schär Mix it! δελεάζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς δοκιμαστές".
Μερίδες: 25-30 μεσαίοι κουραμπιέδες.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά (αναλόγως το μέγεθος).
Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά.
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ξαφρίζουμε.
2. Μεταφέρουμε το βούτυρο σε μπόλ και, ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε σταδιακά το κονιάκ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι Schär Mix it!
3. Ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει μια ενιαία και μαλακή ζύμη και ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα (ολόκληρα ή κοπανισμένα).
4. Πλάθουμε σε μεσαίους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 25-30 λεπτά.
6. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Πηγή: https://www.madameginger.com/syntages/eidos-diatrofis/gluten-free-2/kourampiedes-choris-glouteni/