Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Mε τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης τους. Μάθετε περισσότερα

Λεμονάδα με Αγαύη

Συγραφέας admin 20/08/2020 0 Σχόλια Συνταγές,

 

Μια δροσερή λεμονάδα είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε τα ζεστά απογεύματα που χαλαρώνουμε στο μπαλκόνι μας. Ειδικά όταν δεν περιέχει ζάχαρη, αλλά σιρόπι αγαύης  με πολύ χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, τότε είναι που οι τύψεις των θερμίδων εξαφανίζονται και το μόνο που μένει είναι να την φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα, ακόμα και μαζί με τα παιδια μας που θα ξετρελαθούν!

 

Υλικά:

  • 10 λεμόνια για στύψιμο σε θερμοκρασία δωματίου (ιδανικά βιολογικά)
  • Λουίζα ( λεμονόχορτο ξερό )
  • 2 κ.σ Φρέσκο δυόσμο
  • 2 κ.σ Ξύσμα λεμονιού
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 γυάλινο μπουκάλι αποστειρωμένο χωρητικότητας ενός λίτρου
  • 10-15 κ.σ σιρόπι αγαύης ( βρείτε το εδώ )

 

Εκτέλεση:

  • Ξεκινώντας τη σπιτική λεμονάδα στύβουμε 10 λεμόνια, σουρώνουμε τον χυμό τους στο γυάλινο μπουκάλι.
  • Βράζουμε σε ένα σκεύος ένα ποτήρι ζεστό νερό, προσθέτοντας δύο κουταλιές λουίζα, δύο κουταλιές φρέσκο δυόσμο και δύο κουταλιές ξύσμα λεμονιού.
  • Το αφήνουμε για λίγο σκεπασμένο πριν το σουρώσουμε στο μπουκάλι με τον χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης σιγά σιγά δοκιμάζοντας έως ότου μας ικανοποιεί η γεύση της λεμονάδας. Από 10 έως 15 κουταλιές της σούπας δίνουν μια μέτριας γλυκύτητας γεύση.
  • Ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και μετά τοποθετούμε το μπουκάλι στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε τη λεμονάδα αραιωμένη με την ποσότητα νερού που μας ικανοποιεί γευστικά και αρκετά παγάκια.

 

Άρωμα λεμονιού με τη διακριτική παρουσία της Λουίζας, του δυόσμου και του σιροπιού αγαύης, το οποίο εκτός από φυσικό γλυκαντικό, αποτελεί πηγή βιταμίνης C, καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

 

Απολαύστε λοιπόν μια υπέροχη χειροποίητη λεμονάδα με τη γλύκα και το άρωμα της αγαύης, και αφεθείτε στις υπέροχες παιδικές σας αναμνήσεις.