Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Mε τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης τους. Μάθετε περισσότερα

Μπιφτέκια Κινόα & Ρεβιθιού Χωρίς Γλουτένη & Vegan

Συγραφέας admin 26/03/2025 0 Σχόλια Συνταγές,

 

Αναζητάς μια γευστική και υγιεινή φυτική επιλογή; Αυτά τα μπιφτέκια κινόα & ρεβιθιού είναι γεμάτα πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και πλούσια γεύση! Είναι χωρίς γλουτένη, vegan και εύκολα στην παρασκευή, ιδανικά για γρήγορο γεύμα ή βραδινό. Επιπλέον, είναι κατάλληλα και για παιδιά αλλά και για meal prep!

 

Μερίδες & Χρόνος Προετοιμασίας

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά (με προμαγειρεμένα ρεβίθια & κινόα)

 

Υλικά:

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια, στραγγισμένα & ξεπλυμένα (κονσέρβας ή μαγειρεμένα)
  • 3/4 φλιτζανιού μαγειρεμένη κινόα (ιδανική για περισσεύματα!)
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Μια χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι ρεβιθιού (+3 κουταλιές για πανάρισμα)
  • 1-2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι, ή κατά προτίμηση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1/2 – 1 κουταλάκι καγιέν (προαιρετικά)
  • Λάδι σταφυλιού για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρισμα
    Ζέστανε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε λίγο λάδι σταφυλιού και σοτάρισε το κρεμμύδι & το σκόρδο μέχρι να χρυσίσουν. Άφησε να κρυώσουν.
  2. Ετοιμασία Υλικών
  • Ψιλόκοψε την πιπεριά.
  • Ψιλόκοψε τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό.
  1. Φτιάξε το μείγμα
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποίησε τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν μια ελαφρώς χοντροκομμένη πάστα.
  • Μετέφερε σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε την κινόα, την πιπεριά, τα μυρωδικά, το σοταρισμένο κρεμμύδι & σκόρδο, το αλεύρι ρεβιθιού, το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν (αν χρησιμοποιείς). Ανακάτεψε καλά.
    Συμβουλή: Δοκίμασε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα πριν το μαγείρεμα! Αν φτιάχνεις για παιδιά,
  1. Διαμόρφωση μπιφτεκιών
  • Πασπάλισε λίγο αλεύρι ρεβιθιού σε ένα πιάτο.
  • Πλάσε μπαλάκια στο μέγεθος μίας μπάλας του γκολφ και πάτησέ τα απαλά σε μπιφτέκια.
  • Πανάρισε ελαφρά με αλεύρι ρεβιθιού, απομακρύνοντας το περιττό.
  1. Ψήσιμο
  • Ζέστανε ξανά το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι.
  • Τηγάνισε τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

 

Προτάσεις Σερβιρίσματος

  • Σέρβιρέ το με μια μεγάλη σαλάτα για ένα υγιεινό γεύμα.
  • Συνόδευσέ το με κομμένα λαχανικά για ένα πιάτο φιλικό προς τα παιδιά.
  • Ιδανικό για πάρτι ή μπουφέ ως επιλογή finger food!

Καλή απόλαυση!