Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Mε τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης τους. Μάθετε περισσότερα

Υγιεινές Gluten Free Μπάρες Χουρμά με 5 Υλικά

Συγραφέας admin 24/03/2025 0 Σχόλια Συνταγές,

Αναζητάς ένα λαχταριστό και υγιεινό σνακ που φτιάχνεται εύκολα και είναι γεμάτο φυσική γλΥκήτητα; Αυτές οι μπάρες χουρμά είναι η τέλεια επιλογή! Με μόλις 5 απλά υλικά, προσφέρουν πλούσια γεύση και απολαυστική υφή. Είναι χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά και χωρίς ξηρούς καρπούς, ιδανικές για κάθε διατροφική ανάγκη, ειδικά τώρα στη νηστεία της Σαρακοστής. Απόλαυσέ τις ως σνακ, επιδόρπιο ή ένα γρήγορο πρωινό!

 

Γιατί θα τις λατρέψεις:

Φυσικά γλυκές – Οι χουρμάδες χαρίζουν μοναδική καραμελένια γεύση.
Χωρίς γλουτένη & Vegan – Κατάλληλες για ειδικές διατροφές.
Εύκολες στην παρασκευή – Μόνο 5 υλικά και λίγα βήματα!
Κατάλληλες για κατάψυξη – Ιδανικές για προετοιμασία γευμάτων.

 

Υλικά:

 

Οδηγίες:

1. Προετοίμασε το ταψί & τον φούρνο

Στρώσε ένα ταψί 20 x 20 εκ. με λαδόκολλα και προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C.

 

2. Φτιάξε τη γέμιση χουρμά

  • Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και μούλιασέ τους σε ζεστό νερό για 5 λεπτά.
  • Σούρωσε καλά και πολτοποίησε σε επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Άφησε στην άκρη.

 

3. Φτιάξε τη ζύμη crumble

  • Βεβαιώσου ότι το λάδι καρύδας είναι πολύ κρύο (μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη για 20 λεπτά).
  • Κόψε σε κύβους και πρόσθεσέ το στο μιξεράκι μαζί με το αλεύρι, τη βρώμη και τη ζάχαρη καρύδας.
  • Χτύπησε ελαφρά μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα (μην το παρακάνεις!).

 

4. Συναρμολόγηση

  • Μετέφερε το μισό μείγμα crumble στο ταψί και πίεσέ το ομοιόμορφα.
    Tip: Αν είναι πολύ θρυμματισμένο, βρέξε ελαφρώς τα δάχτυλά σου για να βοηθήσεις στην πίεση. Αν είναι πολύ υγρό, πασπάλισε με λίγο επιπλέον αλεύρι.
  • Άπλωσε ομοιόμορφα την πάστα χουρμά από πάνω.
  • Πασπάλισε με το υπόλοιπο crumble.

 

5. Ψήσιμο & Ξεκούραση

  • Ψήσε για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Άφησε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το κόψεις σε κομμάτια.
    Tip: Αν κόψεις τις μπάρες ζεστές, θα θρυμματιστούν ελαφρώς, αλλά όταν κρυώσουν θα γίνουν πιο συμπαγείς.

 

Πώς να τις αποθηκεύσεις:

Στο ψυγείο: Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως 7 ημέρες.
Στην κατάψυξη: Φύλαξέ τις για έως 3 μήνες, τοποθετώντας λαδόκολλα ανάμεσα στα κομμάτια.