Πάστα Miso (Μίσο) με Κριθάρι (300γρ) Clearspring
Το Μίσο κριθάρι είναι ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό προϊόν, πουρές ειδικής ζύμωσης από φασόλια σόγιας ολικής με κριθάρι, γνωστό για την πλούσια θρεπτική του αξία.
To Miso της Clearspring εξακολουθεί να παρασκευάζεται αργά και αυθεντικά όπως επιτάσσει η παράδοση. Με παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης και ωρίμανση σε κέδρινα βαρέλια για πολλούς μήνες, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, δημιουργείται ένα πλούσιο και πολύπλοκο άρωμα ενώ διατηρούνται αναλλοίωτες οι πλούσιες θρεπτικές του ιδιότητες, όπως η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Aπό συστατικά βιολογικής γεωργίας και χειροποίητο koji γεμάτο από ισχυρά ένζυμα που χρησιμοποιείται για να διασπάσει τα φασόλια και τους σπόρους.
Η παραδοσιακή μέθοδος ζύμωσής του ενισχύεται τοποθετώντας βαριές πέτρες επάνω στα βαρέλια. Έτσι παρασκευάζεται μια πάστα Miso με ακόμα μεγαλύτερη ζωντάνια, χαρακτήρα και πολυπλοκότητα γεύσης.
Το Miso μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για αλάτι σε σούπες, βραστά, σάλτσες, toppings ή για επάλλειψη. Συνδυάζεται καλά με υλικά όπως τζίντζερ, σκόρδο, ξύδι ρυζιού, ταχίνι, ξύσμα και χυμό εσπεριδοειδών. Έχει λεπτή και κρεμώδη υφή.
Χαρακτηριστικά Προϊόντος | |
Βιολογικό | ✓ |
Χωρίς Λακτόζη | ✓ |
Vegetarian | ✓ |
Vegan | ✓ |
Χωρίς προσθήκη Ζάχαρης | ✓ |
Χωρίς προσθήκη Αλατιού | ✓ |
Διατροφικός Πίνακας - Μέση Διατροφική Αξία /100g | |
Ενέργεια | 606kJ/ 145kcal |
Λιπαρά | 5.6g |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0.7g |
Υδατάνθρακες | 9.5g |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 5.6g |
Πρωτεϊνη | 12g |
Αλάτι | 11.3g |
Φασόλια σόγιας ολικής* (36%), κριθάρι* (30%), θαλασσινό αλάτι. νερό. * Βιολογικής Γεωργίας.